Problemen met het menu?

Facebook Twitter Google PlusGratis nieuwsbrief:

E-mail:
Voornaam:
Achternaam:

Reiki, Acupunctuur, Chirurgie, Cranio-sacraal therapie


Richard Gordon heeft een deel van zijn inspiratie gevonden bij Robert (Bob) Rasmusson. Bob Rasmusson was een "natural healer". Bob heeft vele studenten opgeleid. Duidelijk is dat hij tegen velen heeft gezegd "zet mijn werk voort". Zijn studenten kregen de opdracht om een eigen methode te ontwikkelen en healing op een hoger niveau te brengen. Zijn aanpak werd in een eindopdracht door de studenten in hun eigen werk verwerkt. Zo zijn er over de hele wereld studenten die hiermee verder zijn gegaan, sommige zijn dicht bij de oorspronkelijke ideeen van Bob gebleven en anderen hebben hun eigen ervaring toegevoegd aan het materiaal. De meeste studenten hebben het materiaal aangepast zodat er meer interactie in de workshop zat, dan in de oorspronkelijke workshop van Bob, die graag verhalen vertelde.

Richard Gordon, de schrijver van het boek "Quantum-Touch, een doorbraak in het genezen met je handen", heeft de uitzonderlijke gave dat hij zijn kennis op healing gebied expliciet en simpel kan maken, waardoor zijn aanpak zeer goed overdraagbaar is aan een ieder. Richard is een onderzoekend mens. Hij heeft duidelijke principes beschreven en simpele richtlijnen waardoor Quantum-Touch ruim toepasbaar is. De focus ligt op het voelen van de energie en de ademhaling. Hij blijft heel dicht bij de lichaamsintelligentie van degene die behandeld wordt, wat een enorm respect, nuchterheid en tempo in het helingsproces heeft toegevoegd. Daarnaast maken het gebruik van kleuren, geluiden, geavanceerde technieken en de manier waarop je je bewust wordt van de energie in je lichaam Quantum-Touch tot een eenvoudige krachtige aanpak, die geschikt is voor iedereen. Het is met iedere bestaande methode te combineren. De Quantum-Touch workshop is een mooie combinatie van theorie en praktijk; je leert direct de technieken te gebruiken en te ervaren. De snelle groei, betaalbare prijs en certificatiemogelijkheden hebben Quantum-Touch de afgelopen jaren duidelijk in Nederland op de kaart gezet. Quantum-Touch is een methode van deze tijd.


Wat is het verschil tussen
Quantum-Touch en Reiki?

Deze vraag wordt mij vaak gesteld door cliënten en cursisten, want op het eerste gezicht lijkt het alsof deze twee methodes ongeveer hetzelfde zijn. Ik heb 25 jaar geleden de eerste Reiki workshop gevolgd en heb alle Reiki opleidingen gevolgd om master te worden. In 2005 volgde ik de eerste Quantum-Touch workshop, werd ik de eerste Quantum-Touch trainer in Nederland en heb ik samen met Linda Menkhorst meer dan 175 Quantum-Touch workshops gegeven.

Energie

In Reiki beschouw je jezelf als doorgeefluik voor de energie vanuit het universum. Je gaat zitten, stelt je open en de energie vloeit door jou heen naar je handen, die je op jezelf of een ander neerlegt. Quantum-Touch is gebaseerd op ademhaling en lichaamsbewustzijns-technieken, waardoor je je energie op een hoog niveau kan brengen en houden. Zo versterk je je eigen levenskracht energie en bescherm je je zelf tegen "leeglopen" of "als of iemand je leeg gezogen heeft".

Zelfgenezingskracht

Bij Quantum-Touch leer je door het gebruik van allerlei variaties op de simpele basistechnieken je energie op verschillende frequenties af te stellen. Op deze wijze zorg je er voor dat je eigen zelfgenezingskracht geoptimaliseerd wordt. Als je je handen vervolgens op het lichaam van de ander neerlegt, gebeurt daar precies hetzelfde, dus ook de eigen kracht en zelfgenezing van de ander wordt geactiveerd. Het is heel bijzonder om mee te maken dat op deze wijze botten en wervels weer hun oorspronkelijk bedoelde plek kunnen innemen, pijn binnen korte tijd vermindert en zelfs verdwijnt en emoties weer tot rust kunnen komen.

Scheefstanden en scoliose

Wanneer je de Quantum-Touch level 1 workshop volgt leer je in de eerste uren al hoe je met gemakkelijk toepasbare technieken iemand kan helpen om een scheef bekkengebied weer recht te laten worden. Dit werkt ook heel goed bij scoliose, kyfose en lordose. Ik heb het nu al honderden keren meegemaakt, in mijn praktijk en tijdens de workshops, maar elke keer ben ik weer verwonderd hoe simpel en snel dat werkt! Wat een geweldige zelfherstellende kracht heeft ons eigen lichaam!

Resonantie We werken met technieken die op de wetenschappelijke principes van resonantie (meetrillen) en afstellen gebaseerd zijn. Je kunt er meer over lezen op deze site: http://nl.wikipedia.org/wiki/Resonantie_(natuurkunde) Als je deze technieken gebruikt kan jouw lichaam en het lichaam van degene die je behandelt weer in balans komen.

Inwijden

Wat ik bij Quantum-Touch erg waardeer is dat ik als trainer mijn cursisten niet hoef in te wijden: als ik ze uitleg hoe de methode werkt kunnen ze het direct toepassen, net zo goed, misschien zelfs beter, als ik. En iedereen kan het leren: mijn collega's Linda Liefting, Nancy Kager, Linda Menkhorst en ik hebben het aan kinderen vanaf een jaar of vier geleerd, aan ouderen (de oudste cursiste was 92), aan reguliere en alternatieve therapeuten, bakkers, leerkrachten, ouders, IT-ers, kortom aan mensen van alle leeftijden en met allerlei verschillende achtergronden!

Symbolen

Quantum-Touch level 1 maakt geen gebruik van symbolen, bij Reiki gebruikt men een aantal vastgestelde symbolen.

Healer

Een ander aspect wat ik zo mooi vind bij Quantum-Touch is dat degene die behandeld wordt, noemen we de "healer", want hij of zij maakt zichzelf beter, heeft dus ook zelf de regie van de behandeling in handen en vertelt zelf op welke plek de pijn of emotie is... soms is dat even wennen om zo je eigen verantwoordelijkheid voor je herstel op je te nemen. Ik kan de ander niet genezen, de ander kan dat alleen zelf met de eigen zelfgenezingskracht.

Quantum-Touch Workshop

Veel Reiki therapeuten en Reikimasters die de Quantum-Touch workshop hebben gevolgd zeggen dat deze technieken uitstekend met hun behandelingen zijn te combineren. Kortom, als je wel of geen Reiki in je pakket hebt, is het een aanrader om Quantum-Touch te leren!

Yolande van Rosmalen-Alderlieste, Alkmaar
Quantum-Touch trainer en therapeut, kinesioloog en Reiki Master


Quantumtouch
en
acupunctuur

In mijn praktijk behandelde ik een mevrouw met allerlei lichamelijke klachten. Zij kwam voor de tweede keer en bij de eerste behandeling reageerde ze al heel gevoelig op de naalden. Tijdens de tweede behandeling werd ze na het eerste naaldje al naar. Dus ik dacht: "ik Quantum-touch" haar verder. Ik legde mijn handen op haar en begon met Quantumtouch. Ze voelde meteen een stroming door haar lichaam en werd meteen weer helder en voelde zich direct helemaal opknappen.

Een andere mevrouw kwam met nek-, schouder en RSI klachten. Ze liep ook al een tijdje bij de fysiotherapeut. Bij de eerste behandeling had ik haar alleen geprikt. Bij de tweede behandeling had ik haar eerst geprikt en gelijk daarna nog Quantumtouch toegepast. Ze voelde dat haar hele onderarm begon te tintelen. Ze vond het heel wonderlijk omdat ze dat niet bij de naalden had gevoeld en wel door de Quantum Touch zo`n sterk gevoel kreeg. Dat het ook verplaatste dat vond ze helemaal gek. Daarna ging het zo goed met haar RSI klachten dat haar volgende afspraak bij de fysiotherapeut een laatste afspraak werd.

Bij een andere patient had ik wat naaldjes gezet en terwijl de naaldjes erin zaten ging ik haar knie "Quantumtouchen". Ze voelde een enorme pijn rond haar knie en daarna ontstond er een sterke stroming die ze door haar been voelde gaan. Ze vond het ook een heerlijke combinatie en vond het jammer dat ik moest stoppen. Ik had haar al 8x geprikt, maar na de behandeling van acupunctuur samen me Quantumtouch had ze duidelijk het gevoel dat het veel beter met haar ging.

Ik had nooit gedacht dat ik me daar ook in kon ontwikkelen. Ik dacht dat je daar een gave voor moest hebben en dat vind ik juist zo leuk van Quantumtouch: "IEDEREEN kan het dus leren". Hoe vaker je het doet hoe meer je gaat voelen en dat is voor een acupuncturist natuurlijk heel prettig!

-- Linda Liefting, acupuncturist en allergietherapeut


Quantumtouch
in de
operatiekamer
Ik ben een chirurg en houd me bezig met mannen en vrouwen met borstkanker en andere daarbij voorkomende problemen. Mijn meest voorkomende behandeling is de operatie zelf ofschoon ik, als ik het kan vermijden, liever niet opereer. Quantum-Touch gebruik ik als een aanvulling op mijn behandelingen. Ik heb het gebruikt bij pijnverlichting na de operatie en ontspanning van de spierspanning die je dikwijls rondom de schouders vind aan de kant waar de borst is verwijderd.

Het werkt ook op samentrekkend littekenweefsel waarbij er vaak een verminderde bewegingsvrijheid is. Na de QT behandeling kan de patiënt meestal de arm weer goed optillen en boven het hoofd strekken. Veel patiënten hebben nek-en rugpijn na de operatie en als je simpelweg de ruggengraat uitlijnt is er veel vermindering van pijn. Er gaat veel angst en stress om in iemand die geopereerd moet worden en ik gebruik QT in de operatiekamer op het moment dat de patiënt onder narcose gaat. Na de operatie hebben de patiënten veel minder last van misselijkheid en andere negatieve reacties op de narcose, ook weer door het gebruik van QT.

Een veelvoorkomend verschijnsel bij vrouwen is pijn in de borst. Soms komt dit voort uit een scheefstand in de wervels. Ik gebruik QT om het lichaam weer uit te lijnen en behandel het gehele lichaam om pijn te verminderen. Natuurlijk gebruik ik alle hulpmiddelen zoals een echo, een mammogram en soms zelfs MRI, om uit te sluiten dat de pijn veroorzaakt wordt door een gezwel. Ik heb regelmatig mensen ondersteund tijdens het ondergaan van chemotherapie, zodat ze beter kunnen ontspannen en minder misselijk zijn.

Ik heb ervaren dat de ondersteuning met QT op fysiek en emotioneel gebied mijn patiënten helpt. Ik "adem en bodysweep" gedurende de gehele dag als ik bij mijn patiënten ben of in de operatiekamer en gebruik QT als uitbreiding op de zorg die ik geef.

Vrede en Liefde
George R. Webber, MD
Gecertificeerd Quantum-Touch Therapeut
Knoxville, TN


Quantumtouch
en
cranio-sacraal therapie
John van Bodegom - Craniosacraal therapie
Nog steeds ben ik blij verrast met de resultaten die ik heb met Quantum Touch!

Bij CST gebruik je veel je intentie en heel lichte druk om een beweging te stimuleren of te laten ontstaan en bij QT gebeurt de beweging eigenlijk helemaal vanzelf. Hoewel het ook bij CST kan gebeuren dat iemand gaat 'unwinden' zoals dat genoemd wordt, waarbij iemand flink kan draaien en in de meest wonderlijke houdingen terecht kan komen.

Wat het werken met QT betreft, ik heb nu elke week ongeveer 3 sessies gegeven, puur QT, maar ik gebruik het verder bij mijn massages ook. CST bouw ik ook vaak in, in mijn massagebehandelingen, dus wordt het steeds meer een mix van van alles.

Maar ik vind de resultaten die ik heb gehad met QT echt geweldig, dat krijg ik met CST zo snel echt niet (of uberhaupt niet) voor elkaar.

John van Bodegom, massage en cranio-sacraal therapeut


Quantum-Touch
en
Cranio-sacraal therapie
In november 2005 heb ik de workshop gevolgd bij Yolande en Linda. Sindsdien is Quantum Touch niet meer weg te denken uit mijn behandelingen. Het sluit voor mij naadloos aan op CranioSacraal Therapie. Naarmate ik er meer mee werk, wordt het combineren ook steeds gemakkelijker en de effecten steeds groter!

De principes van Quantum Touch zijn dezelfde als van CranioSacraal Therapie, daarin ervaar ik persoonlijk inderdaad niet veel verschillen. Als CranioSacraal Therapeut leer je te voelen waar energie blokkeert. Met toepassing van CranioSacraal Thechnieken wordt het lichaam uitgenodigd deze energie blokkade los te laten (een release). De lichaamsintelligentie (die we in de CranioSacraal Therapie de 'Innerlijk Genezer' noemen) van de cliënt bepaalt daarbij hoe, wanneer, waar, hoe snel etc. Ook bij CranioSacraal Therapie gebeurt dat door middel van zacht en liefdevol aanraken van het lichaam en het bewust sturen van helende energie van de ene hand naar de andere door de weefsels van het lichaam heen. Qunatum Touch helpt in veel gevallen om een release sneller tot stand te krijgen, als het lichaam daar klaar voor is. Als het mag dus. Ditzelfde geldt voor de schedelbotten, ook die kunnen door middel van Quantum Touch sneller tot een release komen en hun mobiliteit terug krijgen.

Als ik een sessie begin met ongeveer 10 minuten intensieve Quantum Touch, en ik ga daarna verder met CranioSacraal Therapie, dan merk ik dat er in het lichaam al meer rust is gekomen, en ik kan dan aan het werk met de 'echte' probleemgebieden. Het lichaam is al veel meer voorbereid.. Quantum Touch en CranioSacraal Therapie versterken elkaar over en weer. Quantum Touch maakt me nog meer bewust van wat ik doe en het geeft me nog meer vertrouwen dat er altijd iets goeds gebeurt.

In mijn werk als haptonomische zwangerschapsbegeleider gebruik ik Quantum Touch ook steeds vaker, bijvoorbeeld bij bekkenproblemen, harde buiken, rugklachten. Wat ook leuk is is dat de baby altijd reageert op de life force energy van Quantum Touch. Er is wel eens een sessie dat de baby zich helemaal stil houdt, en als ik dan even energie run via de voeten van de moeder, dan laat de baby zich altijd voelen. Wat natuurlijk voor de ouders erg leuk is. Dus ook in de haptonomische zwangerschapsbegeleiding ervaar ik een verdieping door Quantum Touch.

Minka de Weerd
Craniosacraal Therapeut
Haptonomisch Zwangerschapsbegeleider

Engelse verhalen over QT en
Reiki - Qigong - Craniosacraal - Chiropractie