eerste instructeurs in Nederland

QTouch Trainingen

Vul je emailadres in voor
de gratis nieuwsbrief!

Wat is Quantum-Touch?

De Ster, Drakenburg

Iedereen kan het leren, ongeacht je kennis, opleiding en leeftijd.

Quantum-Touch is ontwikkeld door Richard Gordon, een nieuwsgierige onderzoeker die healing voor een ieder toegankelijk wilde maken. Hij heeft er voor gezorgd dat een ieder nu zijn en haar eigen zelfgenezingskracht, de kracht van het oeroude zelfregenererende systeem, kan versterken en versnellen.

Met simpele ademhalingen en bewustwordingstechnieken die je in twee dagen tijdens de Level 1 leert, kun je, zonder ingewikkelde protocollen, alles behandelen van hernia, scoliose, rugklachten tot chronische darm en maagklachten, van spierpijn tot hoge bloeddruk, van migraine en hoofdpijnklachten tot aambeien en spataderen, van eczeem tot galbulten en alle andere lichamelijke klachten.

Quantum-Touch wordt ook in het algemeen Quantum Healing genoemd of Quantum Touch Healing.

Daarnaast kun je met dezelfde technieken alle emotionele en traumatische verstoringen behandelen. Quantum-Touch Level 1 is een aanrader voor iedereen. Met de kennis en ervaring van deze 2 dagen heb je voldoende in huis om Quantum-Touch toe te passen.

Verhalen

De Quantum-Touch opleiding bestaat uit een basisworkshop Quantum-Touch Level 1 en meerdere vervolgworkshops. Als je enthousiast bent, kun je na Level I meedoen aan Supercharging, Level II of Self Created Health.

In de Supercharging leer je heel veel aanvullende technieken bij het helen met je handen, zoals werken op moeilijk bereikbare plekken, het werken met een bijzonder kleurenschema, symbolen met klanken, manifesteren van wensen en nog veel meer.

In de level II workshop leer je bijzondere technieken, waarmee je leert te werken met je hart en je ogen ipv met je handen aan alle structuren in de hersenen en aan diepliggende spieren, voor klachten zoals ADHD, ADD, HSP, autisme, heftige scoliose, kyfose en lordose.

Het tweede deel van level II gaat over het manifesteren van je diepste dromen, wensen en verlangens, met een aantal vernieuwende en zeer hoogstaande technieken.

Bij Self Created Health leer je om de emotionele oorzaak achter klachten te vinden en op een veilige en prettige manier op te lossen.

Als je de Quantum-Touch Level 1 twee keer hebt gevolgd en 1 van de vervolgworkshops hebt gevolgd kun je je gaan certificeren als Quantum-Touch practitioner.*

Kortom, de moeite waard om deze workshops te volgen, in de eerste instantie voor jezelf, en daarnaast voor iedereen die je met deze methode zou willen ondersteunen!

Richard Gordon

Richard Gordon, de schrijver van "Quantum-Touch, een doorbraak in het genezen met je handen", is 1 van de best verkopende auteurs en actieve promotor van levenskrachtwetenschap genoemd. Hij heeft zich als levensdoel gesteld om ons, ook de sceptici, te laten zien en ervaren hoe krachtige energiehealing kan zijn en hoe gemakkelijk het te leren is, ongeacht je leeftijd en je achtergrond,. Het toepassen van de wetenschappelijk vastgestelde beginselen van resonantie en afstellen, in combinatie met specifieke - en gemakkelijk te leren - ademhalingstechnieken en bewustzijnstechnieken, kan sterke en wonderlijke resultaten geven.

Misschien is 1 van de belangrijkste lessen die hij ons onderwijst wel dat ieder van ons, jong en oud de aangeboren capaciteit hebben om onszelf en anderen te helpen. Het is niet de "therapeut" die de healer is: de persoon die de energie ontvangt en gebruikt is de healer,

Hij/zij geneest zichzelf van binnen uit met behulp van deze techniek. We kunnen in feite alleen onszelf genezen, net zoals we ook zelf ons voedsel moeten verteren, niemand anders kan dit voor ons doen.

Richard Gordon

"Misschien is het meest bijzondere deel van Quantum Touch dat het ieder mens de mogelijkheid geeft om zichzelf en de ander te helpen met het zelfgenezingsproces, snel en gemakkelijk." -- Alternative Medicine Magazine

Het ontstaan van Quantum-Touch

Linda, Linda, Yolande, Nancy

Richard vertelt: "Ruim 30 jaar geleden was ik bezorgd over mijn talrijke symptomen die op een slechte gezondheid wezen, en mijn arts raadde me aan om te wachten tot er zich ergere klachten zouden ontwikkelen. Voor mij klonk dat net als: 'wacht maar tot je motor zich opblaast', terwijl er alleen een raar geluidje onder de moterkap te horen is."

Ik ging naar Christos School van het Natuurlijke Helen in Taos, New Mexico waar ik lessen volgde in therapeutische massage, geestelijke helen en kruidengeneeskunde. Ook maakte ik kennis met de polariteitsherapie.

Ik schreef het boek "Jouw handen genezen", dat een bestseller werd en in negen talen is vertaald.

Rond 1978, ontmoette ik Robert Rasmussen. Bob, zoals hij genoemd werd, had een buitengewone capaciteit om healingwerk te doen. Hij werkte met een vrouw die een zware scoliose, had en ik kon mijn ogen niet geloven toen hij haar rug zachtjes aanraakte: de beenderen begonnen spontaan te bewegen.

Haar heupen lijnden zich uit, de achterhoofdsrand rechtte zich en binnen ongeveer 20 minuten was de scoliose een heel stuk rechter.

Ik trok onmiddellijk een paar conclusies: hij had een buitengewone capaciteit om te healen; ik zou nooit het kunnen doen; en niemand anders in de wereld zou ooit het kunnen doen.

Na veel gesprekken met hem in combinatie met alle kennis vanuit mijn boek "Jouw handen genezen" en de Huna (Hawaiiaanse geneeswijze) ontdekte ik dat ik met concentratie en ademhaling hetzelfde kon bereiken. Vandaaruit heb ik de methode verder ontwikkeld, zodanig dat het aan iedereen te leren is.

Quantum-Touch behandeling

Het meest belangrijk voor degene die met Quantum-Touch werkt is het leren focussen op het versterken van de levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, prana of Kin genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de beoefenaar van QT een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij/zij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door resonantie en afstellen.

Alles trilt. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich af te stellen op elkaar. Over het algemeen zal de langzamere trilling toenemen om zich aan de snellere frequentie aan te passen. Er zijn vele soorten voorbeelden van afstellen: elektrische oscillatoren die op verschillende frequentie trillen zullen zich na verloop van tijd aan elkaar aanpassen; dierlijke harten zullen wanneer ze dichtbij elkaar geplaatst worden en levend gehouden worden in een laboratorium in hetzelfde ritme slaan; en wanneer vrouwen een slaapzaal delen, zullen ze binnen een paar maanden allen tegelijkertijd menstrueren.

Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Men leert om zijn of haar trilling te veranderen en een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om genezing te verkrijgen.

Quantum-Touch zorgt voor helende energie voor de beoefenaar evenals voor de persoon die behandeld wordt. Door het gebruik van ademhaling en visualisaties houdt degene die behandelt zijn/haar energie op een hoog niveau; degene die behandeld wordt kan zich aan deze hoge frequentie aanpassen en healing in gang zetten. De "therapeut' zal door het gebruik van deze technieken niet uitgeput raken, meestal voelt men zich krachtig en energiek na het behandelen.

Healing is een fascinerend proces dat over het algemeen zeer slecht begrepen wordt. Terwijl vele mensen denken dat zij andere mensen kunnen healen, is het van uiterst belang om te realiseren dat healing altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voedingsmilieu's, is dat het enige wat ze zullen doen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een capaciteit om te healen. Mijn favoriete definitie van een healer is iemand die ziek was en weer beter werd; een grote healer is iemand die heel erg ziek was en weer snel en optimaal beter werd.

In de afgelopen acht jaar heb ik QT aan meer dan 4000 mensen onderwezen. Zonder uitzondering, hebben de professionele therapeuten vanuit verschillende disciplines me verzekerd dat QT zeer goed te combineren is met welke methode dan ook. Meestal is hun praktijk veranderd door het werken met QT. Deze lijst omvat chiropractors, osteopaten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, acupuncturisten, cranio-sacraal therapeuten, Chi Qong instructeurs, kinesiologen, massagetherapeuten en reiki masters. Ook leerkrachten, ouders, kinderen en ouderen leren op eenvoudige wijze deze methode te gebruiken.

Wat betekent: Liefde heeft invloed?

Liefde

Ik laat mensen wel eens zien dat ze de smaak van wijn kunnen veranderen: wij beïnvloeden absoluut de fysica en de chemie van de dingen. Ik voorzie dat in de toekomst, wanneer er meer onderzoek is gedaan, de energie van de levenskracht zal worden gewaardeerd zoals het echt is. Een energie die de kracht heeft om fysica, chemie, biologie, geneeskunde en psychologie te beïnvloeden. Onze samenleving zal voor altijd anders zijn als mensen zich gaan realiseren dat hun energie, hun liefde invloed heeft en zeer waardevol is. Richard Gordon

Healing heeft voornamelijk te maken met liefde, en de therapeut leert om een trillingsgebied van deze liefde vast te houden. Om te verduidelijken wat ik bedoel, wanneer ik het woord "liefde" gebruik: ik bedoel niet liefde in de traditionele betekenis van liefde die een moeder voor een kind, een echtgenoot voor een vrouw, of over een gevleugeld cherubijntje met een pijl en boog.

Ik heb het meer over een basisvorm van liefde - die aangeboren en intrinsiek is.

Heb je wel eens op kinderen gelet die bezig zijn met spelen? Het lijkt wel of ze altijd zeggen, "kijk eens naar me!". Of je nu van de cultuur bent van het kind of van een andere cultuur, of je de taal spreekt of niet, als je er gewoon bent voor het kind, aandacht hebt, voelt het kind zich geliefd. Het geven van aandacht aan een kind wordt door het kind automatisch ervaren als "houden van". Dit noem ik non-associatieve liefde, non-cultureel, omdat het niets te maken heeft met je achtergrond, ras, godsdienst, politiek, of andere overtuigingen die je hebt. Quantum-Touch gaat over "er zijn", hetgeen een expressie van je essentie is, van wie je bent.

Aangezien een rots niet moet proberen meer rots "te zijn" en het water niet moet proberen om natter te worden, moeten wij niet proberen om meer de essentie van liefde te hebben. Wij kunnen wel erkennen hoeveel liefde er werkelijk is.

Waarom de naam "Quantum-Touch"?

Ik noem deze methode Quantum-Touch vanwege het bewustzijn dat we op quantum, subatomisch niveau van eigenlijk het leven behandelen, dieper dan cel- en DNA-niveau. Deepak Chopra schreef in een van zijn boeken "wanneer het bewustzijn de dingen beïnvloedt, moet dit op quantum of subatomic niveau gebeuren."

Wij geloven dat deze manier van werken invloed heeft op quantumniveau, subatomisch niveau en dat het doorwerkt in atomen, moleculen, cellen, weefsels. En we zien zelfs botten bewegen. Omdat we maar een beperkt bewustzijn hebben zien of ervaren we niet alle miljoenen veranderingen die plaatsvinden in de cellen of zelfs tot in de mitochondrien of de celveranderingen in het weefsel.

Wij zien beenderen bewegen en dan reageren we verbaasd, "Uh, er is iets verplaatst."

Maar de werkelijkheid is dat we invloed hebben op alle niveaus van het lichaam, dat zichzelf kan genezen. Botten zullen spontaan op hun plaats glijden. Maar als je het goed volgt zijn ze het allerlaatste dat wordt veranderd. Al het andere is daarvoor al beïnvloed.

Het principe is werkelijk zeer eenvoudig. Door de ademhaling en lichaamsbewustzijns oefeningen verandert de therapeut zijn/haar trilling naar een zeer hoog niveau. Door de handen op het pijnlijke of zieke gebied te houden, antwoordt het lichaam door zijn het eigen healing te realiseren. Maar jij heelt andere mensen niet. Alles wat je doet is ruimte maken voor genezing door een hoge trilling aan te bieden, zodat ze zichzelf kunnen genezen.

Rozenexperiment

Koop een bos rozen. Quantum-Touch 9 rozen en 1 roos niet. Zet ze op ruime afstand van elkaar (in water!) en kijk of er na een week verschil is. Maak foto's en stuur ze naar ons op.

En niet zoals op deze foto 1 roos Quantum-Touchen en 9 niet :-), zonde van de bos bloemen.

Rozen experiment

Hoe gemakkelijk is Quantum-Touch te leren?

Ik leer mensen eenvoudige ademhalingstechnieken gekoppeld aan lichaamsbewustzijns-oefeningen. Als je de ademhaling en je aandacht goed focust verhoog je de trilling van je energie.

Zoals Jerry Pittman, M.D., schreef, "QT zorgt zowel voor helende bio-energie voor de therapeut als voor de cliënt."

Ik weet uit ervaring dat je op de eerste workshopdag al zult ervaren dat je door een lichte aanraking botten en wervels kunt zien of voelen verschuiven naar hun oorspronkelijk bedoelde stand!

Omdat je geen druk of macht uitoefent zal het lichaam gemakkelijk mee kunnen gaan met deze veranderingen en zal het zich niet verzetten.

Is Quantum-Touch officieel getest?

Tijdens mijn inspanningen om het "hands-on-healing" te bewijzen, kwam ik Dr. Elmer Green tegen, die door velen als de "vader van de biofeedback" wordt beschouwd. Hij was op de hoogte van mijn werk in de afgelopen twintig jaar na het verschijnen van mijn eerste boek en was enthousiast over mijn nieuwe methode die ik Quantum-Touch had genoemd. Dankzij hem vloog ik binnen twee weken naar Springfield, Missouri, om Dr. Norman Shealy te ontmoeten. Hij was neurochirurg, heeft veel boeken geschreven en is de voorzitter van de Amerikaanse Holistische Medische Associatie. Toen ik arriveerde stelde Dr. Shealy me voor om met mensen van zijn staf te werken. Een vrouw had schouderpijn, de ander rugpijn en de derde had pijn in haar nek. Deze klachten verdwenen allemaal na een korte behandeling. Dr. Shealy besloot dat het tijd was voor een grotere test.

Nadat ik aan hem vertelde dat elke persoon de mogelijkheid heeft om een resonantie te bereiken die beenderen kan toestaan om spontaan terug in hun oorspronkelijk bedoelde plaats te glijden met slechts een lichte aanraking, leidde hij me tot een ruimte waar een achtentachtig jarige vrouw lag met enorm veel pijn, die aan osteoporose leed. één van haar heupen was veel hoger dan andere en zij kon nauwelijks lopen. Er waren drie artsen in de ruimte en zij namen haar geschiedenis door in ongeveer dertig minuten.

Toen vroeg ik de bejaarde vrouw om op te staan en ik plaatste zacht mijn handen op haar heupen zonder druk te geven en begon om de energie in werking te stellen. Het verhogen van de trilling van de energie impliceert het gebruik van specifieke ademhaling en lichaamsbewustzijnsoefeningen.

Deze energie is beschreven door talrijke culturen in de afgelopen duizenden jaren - het wordt prana, manna, chi of ki genoemd. In ongeveer 10 minuten hadden haar heupen zich volledig uitgelijnd en kon ze zonder pijn lopen.

Ik legde uit dat wanneer het lichaam een hoge trilling ontvangt, het antwoordt op die specifieke manier die het verkiest om het helende proces te versnellen. Quantum bioloog, Glen Teugel, Ph.D. uit New York heeft ontdekt dat healers in staat waren invloed uit te oefenen op de windingen van ons DNA. Om dit te bereiken moet healing beginnen op quantum- of subatomisch niveau en zo door het gehele lichaam plaatsvinden.

Ik legde uit dat wanneer het lichaam een hoge trilling ontvangt, het antwoordt op die specifieke manier die het verkiest om het helende proces te versnellen. Quantum bioloog, Glen Teugel, Ph.D. uit New York heeft ontdekt dat healers in staat waren invloed uit te oefenen op de windingen van ons DNA. Om dit te bereiken moet healing beginnen op quantum- of subatomisch niveau en zo door het gehele lichaam plaatsvinden.

Dr. Shealy heeft veel ervaring met het testen van wat hij "healers van wereldklasse" noemde zoals Olga Worall en hij had ervaren dat zij de patronen van de hersenengolven op een afstand konden beïnvloeden. Hij wilde graag zien of kon ik het ook doen.

Hij was opgetogen dat ik de patronen van hersengolven kon beïnvloeden, maar wat hem werkelijk verbaasde was dat elk van zijn personeelsleden, die ik had opgeleid, ook EEG's konden beïnvloeden. "Dat is niet zo opmerkelijk" vertelde ik hem "dat uw secretaresse, uw accountant en één van uw verpleegsters allemaal healers van wereldklasse blijken te zijn." Quantum-Touch is een methode die door iedereen te leren is, van welke achtergrond dan ook. Het is mooi om te zien dat therapeuten zowel als leken in slechts korte tijd deze unieke methode leren toe te passen.

Dr. Shealy wilde zien hoe QT bij zijn moeilijkste chronische pijnpatiënten met 20 en 30 jaar constante chronische pijn werkte. Dit waren mensen die niet met traditionele of niet-traditionele therapie geholpen konden worden. Ik onderwees zijn personeel om QT te gebruiken en wij gaven deze patiënten groepshealingen. Een week nadat ik teruggekeerd was naar huis belde Dr. Shealy me om te vertellen dat zijn patiënten 30-70% pijnvermindering hadden ervaren na 1 behandelsessie. Deze verbetering hield meer dan een week stand. Dr. Shealy is niet zo snel onder de indruk maar deze uitkomst imponeerde hem zeer.

Hij schreef het voorwoord in mijn boek en biedt sindsdien Quantum-Touch aan als deel van een cursus voor gediplomeerde studenten bij de Universiteit van Greenwich.

Kunnen kinderen Quantum-Touch leren?

Kinderen en Quantum-Touch

Kinderen houden heel erg van healing, en ik heb vaak jonge mensen in mijn klassen. Het schijnt werkelijk iets te zijn dat het zelfrespect van een kind opvoert omdat ze ervaren dat ze iets bijzonders kunnen leren. Ik wil aan jonge mensen overbrengen dat de wereld een magische plaats is en zij hier prachtige dingen kunnen doen.

Kinderen en Quantum-Touch

QTouch Trainingen geeft tweemaal per jaar een speciale Quantum-Kids workshop van 2 uur.

Hoe werkt Quantum-Touch met andere methodes?

Eén van de unieke kwaliteiten van Quantum-Touch is dat het prima samen gaat met andere methodes. Chiropractors vertellen me dat het een geavanceerde vorm van chiropractie is aangezien de beenderen op hun plek glijden met slechts een lichte aanraking.

Acupuncturisten, natuurgenezers, osteopaten, fysiotherapeuten, Reiki masters, Chi Qong trainers, cranio-sacraaltherapeuten, kinesiologen, hypnotherapeuten, Therapeutic Touch therapeuten en therapeuten van welke discipline dan ook vertellen me dat QT hun praktijk verandert!

Quantum-Touch leert mensen om een uiterst hoge trilling in hun handen te creëren door ademhaling en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Dit kan een gebied van energie veroorzaken dat genezing in organen, klieren en weefsels van het lichaam diepgaand kan versnellen; pijn en ontstekingen worden snel opgelost door de wonderbaarlijke kracht van healing.

Visie Richard Gordon

Behandeling van mamma

Ik geloof dat levenskrachtenergie ongeveer net zo goed begrepen wordt als elektriciteit in z'n geheel zo'n 200 jaar geleden. Gebaseerd op het onderzoek van de Quantum bioloog Glen Rein, Ph.D., werken healers op subatomair niveau. In de natuurkunde is het bekend dat toeschouwers invloed hebben op hetgeen ze observeren en in essentie is Quantum Touch een zeer hoog geconcentreerde, niet door het verstand gestuurde observatie. Alles in dit "aandachtsveld", organisch of niet organisch, dichtbij of op afstand, zal diepgaand beïnvloed worden.

Het energieveld zelf heeft een bepaalde vorm van intelligentie net zoals het lichaam dat behandeld word; hierdoor kan healing plaatsvinden. Ik geloof dat de interactie van bewustzijnsvormen ver boven ons bevattingsvermogen gaat in een gebied dat ik zou willen omschrijven als"spirituele intelligentie".

Ik heb al eens over het effect van de levenskrachtenergie op wijn en andere vloeistoffen geschreven, maar ik heb nog niet verteld dat een aantal Quantum Touch therapeuten, inclusief mezelf, hebben ontdekt dat als je een energiebehandeling doet op beschadigde zwarte toermalijnen (stenen) de beschadigingen verdwijnen, de kleur verheldert , de steen wordt doorschijnender. Het is voor mij dus duidelijk dat de levenskrachtenergie directe impact heeft op de fysieke en chemische structuur van dingen.

Ik twijfel er niet aan dat serieus onderzoek naar levenskrachtenergie onze ideeën over natuurkunde, chemie, biologie, medicijnen, geneeskunde, psychologie en plantkunde uitermate zal veranderen, waardoor er uiteindelijk een nieuwe wetenschap kan ontstaan die ik "Live-Force Science" (wetenschap van de levenskrachtenergie) zou willen noemen. Als je bewustzijn toevoegt aan wetenschap zal wetenschap niet alleen veranderen, maar ook de manier waarop we de wereld en alles om ons heen én ons zelf zien, zal transformeren. De impact van het bewust worden van de levenskrachtenergie zal ook op persoonlijk niveau veranderingen teweeg brengen zoals:

  • Healing door middel van je handen zal een onderdeel worden van de opvoeding van elk kind vanaf de keuterklasse tot en met de middelbare school. Als een kind valt, zullen andere kinderen hem of haar helpen om te pijn te verminderen. Als een kind ADHD klachten heeft, kun je hem of haar snel in balans brengen met een energiebehandeling. Als de kinderen hun schoolopleiding afgerond hebben zullen ze allemaal super krachtige en volleerde healers zijn.
  • Professionele sporters/teams zullen volop gebruik maken van de kracht van healing.
  • Het zal gewoon zijn om overal, publiekelijk, healing toe te passen en te geven bij klachten zoals hoofdpijn, rugpijn en alle andere vervelende pijnen, of het nu op school, op je werk, in het theater of op het strand is.
  • De gezondheidszorg in de derde wereld landen zal transformeren. In een rapport van de "World Health Organization" staat al beschreven dat westerse geneeskunde nooit de oplossing kan geven voor de wereldgezondheid omdat het veel te duur is.
  • Persoonlijke spirituele ervaringen en de kracht van ons eigen "ZIJN" zal religieuze dogma's omver werpen.
  • Mensen zullen ondervinden dat de kracht van de universele liefde van onmeetbare waarde is en een diepgaande invloed heeft.
  • Er zullen doorbraken komen op allerlei gebieden die ik me op dit moment niet eens kan voorstellen.

Als levenskrachtenergie wordt aanvaard als waarheid zullen we door hele andere lenzen naar de wereld kijken. De manier waarop we voedsel telen en eten zal geëvalueerd worden en er zal gekeken worden naar de mate waarin dit onze levenskracht beïnvloed. In de geneeskunde zal er gekeken worden naar het effect van de behandeling op onze levenskracht. Lichaamsoefeningen zoals yoga, Tai Chi en andere vormen van lichaamswerk zullen grotere betekenis krijgen. We zullen ervaren hoe lachen, het écht uiten van je emoties, de waarde van liefde, verzorging, tederheid en aandacht onze levenskracht versterken. Als we het bestaan van levenskrachtenergie durven te erkennen zullen we in een wereld leven met andere prioriteiten dan op dit moment, zodat de aarde een gezonde, vredige, vervullende plek voor ons zal zijn.

Ik zie in gedachten de dag dat healing een universele bekwaamheid zal zijn, en het niveau van pijn en lijden op deze planeet geminiseerd is tot slechts een fractie van wat we nu om ons heen ervaren. Ik voorzie dat er een dag zal komen waarop een ieder op deze aardbol zich verbonden zal voelen met alle andere levende wezens, in liefde en harmonie, volop gebruik makend van de kracht van energie en healing.

-- Richard Gordon, de grondlegger van Quantum Touch

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

1. Versnelling van het Genezingsproces

Dierenworkshop

Het lichaam heeft een buitengewone capaciteit om zichzelf te genezen en Quantum-Touch biedt hulp om dit proces te activeren. Mensen met allerlei verschillende fysieke en emotionele klachten hebben gemeld dat ze door Quantum-Touch zijn geholpen. Om wat voorbeelden te geven waar Quantum-Touch bij gebruikt zou kunnen worden vermelden we:

infecties, leverproblemen, waterhoofd, oogklachten en zichtverbetering, posttraumatisch stress syndroom, verschillende vormen en stadia van kanker, scoliose en nog veel meer.

Als het lichaam het kan, zal het zichzelf genezen van binnenuit en QT kan dit proces versnellen.

2. Transformatie van Structuur

We hebben een aantal verslagen van bijzondere veranderingen in scheefstanden en structurele problemen, zoals o.a. bij Multiple Sclerose en scoliose. Quantum-Touch gaat niet alleen over het bewegen van beenderen en wervels, maar over het omzetten van structuren op alle niveaus. Als zo'n een transformatie fysiek gebeurt, stel je dan eens voor wat op de diepere cellulaire en moleculaire niveaus moet gebeuren!

Scoliose en Quantum-Touch

3. Uitlijnen botten en wervels

Scheefstand en Quantum-Touch

Er is één ding waarin QT verschilt van vele andere technieken en dat is dat we het lichaam mee kunnen helpen om zich "uit te lijnen" en botten en wervels de kans te geven om hun oorspronkelijke, gewenste stand weer in te nemen. Je leert dit al in de eerste helft van de Quantum-Touch Level 1 Workshop.

Scheefstand Agnes (QTouch Trainingen)

Voor alle duidelijkheid: de behandelaar laat de botten en wervels niet bewegen; dit gebeurt door de zelfgenezings kracht en lichaamsintelligentie van de behandelde persoon zelf.

Door scheefstand en subluxaties worden de meridianen en chakra's negatief beïnvloed en is de energie niet in staat om ongehinderd door het lichaam te stromen. Het lichaam verlangt er dus als het ware naar om weer goed "uitgelijnd" te zijn. Elke blokkade in welk deel van het lichaam dan ook staat optimale healing in de weg en de positieve levenskrachtenergie zal altijd proberen om al deze blokkades op te lossen.

4. Ook voor baby's, dieren en onder narcose

Deze behandelingen leveren ons het bewijs dat het effect van een QT behandeling niets te maken heft met een psychologische werking, zoals bij een placebo of suggestie. In Pennsylvania heeft een onderzoek uitgewezen dat het gasgehalte in bloed uit de longen positief veranderde als de patiënt gedurende de operatie een QT behandeling onderging. Ook verhalen over de behandeling van dieren zijn altijd heel positief.

Lees het verhaal van TeddyBaby en Quantum-Touch

5. Snel genezen van ontstekingen

Quantum-Touch werkt geweldig ná operaties, zowel bij trauma's als bij verbrandingen. Een verpleegster vertelde dat één van de artsen haar verbood om Quantum Touch na de operaties te geven omdat hij dan absoluut niet meer kon inschatten hoeveel medicatie hij moest voorschrijven.

"Het is mijn vaste overtuiging dat ik nog nooit zoiets heb meegemaakt als Quantum Touch, met zulke positieve resultaten! Het stelde de leden van mijn team in staat om slechts korte tijd na hun blessures weer mee te trainen zonder nadelige schade opgelopen te hebben, en het herstel ging z elfs door ná de behandelingen.” -- Duane Garner, Coach UCSC Men's Basketball Team

6. Voor emotionele en psychologische condities

Paniekaanvallen verdwijnen meestal snel met een QT behandeling en ik heb verhalen gehoord dat QT goede resultaten heeft gegeven bij MPD (meerdere persoonlijkheden stoornis) en bij OCD.

Levenskrachtenergie kan ervoor zorgen dat je emotioneel in balans komt en het zorgt vaak voor snelle en krachtig veranderingen in emotionele storingen. Vaak is iemand die erg pijnlijke emoties ervaart binnen 15-30 minuten weer in balans.

7. Ontspanning-, meditatie- en slaapverbetering

Binnen 2-7 minuten beginnen de meeste mensen met hun ogen te draaien, vooral tijdens een behandeling van het hoofd, terwijl ze liggen. Ze voelen zich vaak erg ontspannen, alsof ze in slaap vallen. Ik heb gehoord dat er in de psychologie literatuur gezegd wordt dat er niets is waardoor mensen zó snel in slaap kunnen vallen, behalve misschien als ze zwaar depressief zijn of na het toedienen van een narcose. Veel mensen hebben het gevoel alsof ze supersnel in de diepste meditatie ooit belanden. Anderen kunnen, ná een QT behandeling eindelijk voorstellen wat meditatie betekent!

8. Afstandsbehandelingen

Ook afstandsbehandelingen met QT werken fantastisch! Dr Norman Shealy heeft een test ontwikkeld die hij jarenlang gebruikt heeft voor mensen die bekend staan als hele bijzondere helers.

Hij had ontdekt dat op het EEG van de behandelde personen duidelijke veranderingen te zien waren tijdens de afstandshealing van deze "superhealers", zelfs als de mensen zich niet eens bewust waren van het feit dat er iemand met hen bezig was. Hij heeft deze test vele malen herhaald en iedere keer was het overduidelijk dat de EEG's absoluut veranderden.

9. Herstel van gedeformeerde of gebroken botten

Dit fenomeen hebben we een aantal keer meegemaakt. Timothy Hurst had een meervoudige breuk in zijn onderarm. Toen het gips werd verwijderd had hij een banaanvormige bocht in zijn onderarm. Na één behandeling was de bocht bijna verdwenen.

Dominee White Squirrel had een heftig ongeluk meegemaakt en hield daar een gebogen dijbeen aan over. Haar dokter wilde het bot opnieuw breken en zetten. Gelukkig bleek dat niet nodig: na een QT behandeling was het dijben weer recht en had ze er absoluut geen last meer van. Soms zie je zelfs spontaan herstel van gebroken botten".

Zelfs schedelbeenderen kunnen hun oorspronkelijke plek weer innemen. Eigenlijk zouden alle pasgeboren baby's een QT behandeling moeten ondergaan om de negatieve effecten van de geboorte teniet te doen".

Scheefstand benen en Quantum-Touch