Problemen met het menu?

Facebook Twitter Google PlusGratis nieuwsbrief:

E-mail:
Voornaam:
Achternaam:

QuantumTouch Vragen
01. Wanneer worden de workshops gegeven?
02. Waar vind ik informatie over de Video Workshops?
03. Waar kan ik een Quantumtouch therapeut bij mij in de buurt vinden?
04. Hoe word ik gecertificeerd Quantumtouch therapeut?
05. Waar kan ik gecertificeerde trainers vinden in mijn omgeving?
06. Hoe kan ik een gecertificeerd trainer worden?
07. Waar kan ik Quantumtouch boeken, video's en DVD's bestellen?
08. Waar kan ik ervaringsverhalen over Quantumtouch lezen?
09. Hoe snel zullen mensen reageren op een Quantumtouch behandeling?
10. Hoe veel behandelingen heb je nodig om een scoliose te verhelpen?
11. Kan iedereen Quantumtouch leren?
12. Hoe werkt Quantumtouch bij emotionele problemen?
13. Wat is het verschil tussen levenskrachtenergie en electriciteit?
14. Kunnen oudere mensen Quantumtouch leren?
15. Kan je jezelf behandelen en hoe behandel je dan moeilijk bereikbare plekken?
16. Wat moet ik doen als ik het antwoord op mijn vraag niet op deze site kan vinden?
17. Kun je Quantumtouch aan kinderen leren?
18. Zijn de workshop alleen toegankelijk voor therapeuten of ook voor "leken"?
19. Wat is het verschil tussen je eigen, persoonlijke energie en universele energie?
20. Is Quantumtouch hetzelfde als QiGong?
21. Welk ademhalingspatroon kan ik het beste gebruiken?
22. Is Quantumtouch hetzelfde als Reiki?
23. Waarom gebruik je speciale ademhalingstechnieken bij Quantumtouch?
24. Wordt QT gebruikt om emotionele problemen te behandelen?
25. Waarom volgt energie onze aandacht?
26. Is het belemmerend als mensen sceptisch zijn of twijfelen aan de werking van Quantumtouch?
27. Waarom is het belangrijk dat botten en wervels bewegen en weer in hun oorspronkelijke stand komen?

Klik hier voor overige vragen van cursisten

1. Wanneer worden de workshops gegeven?

De workshops in Nederland, die gegeven worden door QTouch Trainingen kun je vinden op www.qtouch.nl/quantumtouch.html. Alle andere workshops vind je op www.quantumtouch.com. Kijk deze schema's regelmatig na in verband met aanpassingen, verandering van locatie en dergelijke.

2.Waar vind ik informatie over de Video Workshops?

De Video Workshop maakt geen onderdeel meer uit van het Quantum-Touch programma. er is wel een engels online training programma, als eventuele opstap naar de Quantum-Touch Level 1 workshop. Direct Quantum Touch Level 1 volgen is effectiever.

3.Waar kan ik een Quantumtouch therapeut bij mij in de buurt vinden?

Op www.qtouch.nl/practitionersws.html vind je een aantal therapeuten met verhalen; op www.quantumtouch.com vind je alle therapeuten die internationaal geregistreerd staan.

4.Hoe word ik gecertificeerd Quantumtouch therapeut?

Alle informatie hierover staat op www.qtouch.nl/certification.html. De QuantumTouch workshops van QTouch Trainingen worden geaccrediteerd door VBAG, BvK, LVNG en BATC.

5.Waar kan ik gecertificeerde trainers vinden in mijn omgeving?

Op www.quantumtouch.com vind je alle trainers in Europa en de rest van de wereld; De eerste trainers in Nederland zijn Yolande van Rosmalen en Linda Menkhorst. Zij zijn in oktober 2005 gestart met QTouch Trainingen. Beiden zijn ervaren therapeuten en ervaren trainers. De biografie van de QTouch trainers vind je hier.

1-jaar-Quantum-Touch
6.Hoe kan ik een gecertificeerd trainer worden?

Op www.quantumtouch.com staat alle relevante informatie.

7.Waar kan ik Quantumtouch boeken, video's en DVD's bestellen?

Door ons aanbevolen boeken kun je direct in onze webwinkel bestellen, klik hier.

8.Waar kan ik ervaringsverhalen over Quantumtouch lezen?

Op http://www.quantumallergy.nl/wordpress kun je alle ervaringen lezen; er staan ook
ervaringen op www.qtouch.nl/stories.html.

9.Hoe snel zullen mensen reageren op een Quantumtouch behandeling?

Hoe snel iemand zal reageren op de behandeling is afhankelijk van allerlei factoren waar we niet zoveel invloed op uit kunnen oefenen. Gebruik Quantumtouch en laat het lichaam ermee doen wat et kan. Hieronder volgen een aantal redenen waarom een Quantumtouch behandeling niet altijd optimaal kan werken:

 • Voedings-of vitamine tekorten (heeft het lichaam nog reserves?)
 • Bereidheid om te genezen van binnenuit (aan de oppervlakte is het altijd "ja" maar daaronder?)
 • Tijd (sommige dingen kosten tijd, zoals weefselgroei)
 • Toxides of verstoppingen in het lichaam
 • Een té grote verscheidenheid aan afwijkingen/ziektebeelden waardoor het genezingsproces niet snel kan verlopen.
 • Emoties die het genezingsproces in de weg zitten.

Soms blijven mensen in een bepaalde conditie omdat ze nog niet geleerd hebben wat ze zouden moeten leren, zoals luisteren naar de seintjes die het lichaam geeft, vóórdat je overmand wordt door alle seintjes.

We kunnen anderen niet dwingen om te genezen, om zichzelf te genezen van binnenuit en we zijn niet verantwoordelijk als ze niet zo snel lijken te herstellen als we zouden willen.

 • Vaak worden er andere facetten gehealed waarvan we het bestaan niet eens weten. Dit gebeurt regelmatig.
 • Soms is de onderliggende reden van het probleem een emotie en weigert de persoon door deze emotie heen te gaan.
 • De behandelde persoon is zélf de healer en de mogelijkheid om te genezen hangt sterk van het toelaten van de helende energie af. Soms vinden mensen dat ze bepaalde klachten als het ware "verdienen" als een soort zelfstraf; op deze wijze houden ze het healingsproces tegen.
 • Mensen helen dus net zo snel als hun totale systeem toelaat.

Je kunt alle lichamelijke condities beschouwen als de balans van allerlei regeneratieve of degeneratieve krachten. Deze krachten werken op vijf niveaus: fysiek, energetisch (aura, chakra, meridianen etc.), emotioneel, mentaal en hun connectie met of afscheiding van de pure geest of het bewustzijn. Hoe groter de regeneratieve krachten, des te sneller kan de healing verlopen.

Als je de wereld van healing gaat verkennen ontdek je dat je soms meer kunt helpen door voedings- of vitamine tekorten te ontdekken, energiestoringen op te sporen, emotionele verstoringen te behandelen en in te voelen welk niveau van geestelijke overeenstemming de cliënt heeft. Je kunt gespecialiseerde trainingen volgn om deze dingen te leren als je daar behoefte aan hebt.Het grote voordeel van Quantumtouch is dat je er niets anders bij nodig hebt om geweldige resultaten te behalen, maar als je specifieke kennis hebt in aanverwante methodes kan het meehelpen aan een optimaal resultaat.

Je kunt tijdens de healing sessies al je kennis, ervaringen en behandelmethodes gebruiken die je in je pakket hebt; zo kan je je cliënt adviezen geven hoe ze zichzelf kunnen bevrijden van alle obstakels die hun genezingsproces in de weg zitten. Het helpt al als je kunt meehelpen een dat de client het zichzelf als het ware "toestaat" om te genezen. Met onze aanvullende workshops kun je dat nog verder uitbreiden.

Eén van de leuke dingen van QT is dat het door zó veel barrières kan breken zonder dat je er specifieke opleidingen voor hoeft te volgen. Je hoeft niet alles te weten of heel intelligent te zijn; je laat simpelweg de energie "lopen" en zorgt dat je een liefdevol gevoel naar boven haalt. Dat is genoeg om opmerkelijke healingen te realiseren het is het beste wat je kan doen. De rest heeft te maken met factoren waar je niet direct invloed op kan uitoefenen.

10.Hoe veel behandelingen heb je nodig om een scoliose te verhelpen?

Veel mensen stellen de vraag:"Hoe veel behandelingen heb je nodig voor..(vul hier maar in wat je kan bedenken") Het is een vraag die moeilijk te beantwoorden is om dat er zoveel factoren die meespelen. Er zijn gevallen bekend dat scoliose binnen een uur gehealed is, maar sommigen hebben 4 tot 30 behandelingen nodig en zijn dan nog niet helemaal recht. Wel wordt er bijna altijd een resultaat van minimaal 25-75% verbetering gehaald.

De factoren die bepalend zijn hoe snel we genezen zijn:

 • Hoe oud ben je
 • Hoe lang heb je al last van deze klacht
 • Hoe sterk is je zelfgenezingskracht
 • Hoe gezond leef je/eet je/wat zijn je omgevingsfactoren
 • Hoe is je emotionele gezondheid
 • Hoe is je spirituele ontwikkeling (denk aan meditatie en visualisatie)

Soms is het wonderbaarlijk hoe snel mensen genezen onder de meest slechte omstandigheden en condities, daarom willen we er nooit van uitgaan dat een probleem lang de tijd nodig heeft om opgelost te worden.

Eén van de mensen de binnen een uur van zijn scoliose genezen was, leefde als vegetariër, gebruikte absoluut geen alcohol, sigaretten of drugs, mediteerde regelmatig en was dagelijks bezig om zichzelf van binnenuit te genezen. Door middel van de Quantumtouch behandeling werkte zijn zelfgenezingskracht optimaal.

Iets anders wat meespeelt is in hoeverre mensen het zichzelf toestaan om te genezen. We werken eraan om mensen te helpen om hun lichaam weer "uit te lijnen", om de botten en wervels te helpen hun oorspronkelijke, gewenste plek weer in te nemen. De bereidheid om dit te laten gebeuren is zeker een belangrijke factor. Het is daarom aan te raden om zonder vooroordelen, met een "open mind" deze behandelingen te ondergaan én te geven. We hebben er absoluut geen idee van wat de limieten van Quantumtouch behandelingen zijn.

11.Kan iedereen Quantumtouch leren?

Ja, iedereen kan dit leren. Zelf als beginner zal je bemerken dat je bijzondere resultaten kunt bereiken met je behandelingen. De mogelijkheid om healingen toe te passen zijn in ieder mens van nature aanwezig.Het is hierbij niet vereist om jaren te studeren, zoals dat bij piano-spelen het geval is. Met je eerste behandelingen kun je mensen al helpen bij allerlei pijn klachten. Zelfs in een paar minuten tijd kun je meehelpen om te pijn te verminderen.

Als je meer ervaring hebt zal je bemerken dat de resultaten vaak sneller zullen optreden. De bereidheid om dit toe te laten en de kracht van universele liefde zijn hierbij belang-rijke factoren.

Wees dus gewoon jezelf en sta de energie toe om z'n werk te doen zonder dat je je vasthoudt aan eventuele verwachte resultaten. Het enige wat je hoeft te doen is, door de ademhalingstechnieken en de lichaamsbewustzijnstechnieken, de resonantie van de energie op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Na verloop van tijd kun je zelfs "wonderen" mee maken. Deze "wonderen" zijn het resultaat van het proces wat Quantumtouch zo krachtig maakt. Quantumtouch verbindt allerlei aspecten die healing mogelijk maken: bewustzijn, aandacht, intentie, liefde, ademhaling, visualisatie etc. Quantumtouch is een van de meest toegankelijke en effectieve healingmethodes.

De vervolgworkshops kunnen je meehelpen om nog meer effect te geven aan je behandelingen maar zijn niet noodzakelijk om goed werk te kunnen leveren. Alle informatie die je tijdens een Basic Quantumtouch Workshop krijgt is uitermate belangrijk en voldoende om geweldige resultaten te behalen.

12.Hoe werkt Quantumtouch bij emotionele problemen?

We hebben ondervonden dat Quantumtouch uitermate goed helpt bij allerlei emotionele problemen, vooral omdat je niet specifiek bezig bent met de psychologische achtergrond van de problemen maar je houdt je bezig met de plek in het lichaam waar deze emotie het meest wordt gevoeld, bijvoorbeeld in het hoofd, de maag of het buikgebied. De reactie op deze behandeling kan dat er gehuild of gelachen wordt, en bijna altijd geeft het een enorme opluchting en rust. Als je de mogelijkheid hebt om verder uit te zoeken waardoor de emotionele problemen zijn ontstaan kan dat natuurlijk meehelpen om verder te komen. Vaak zijn problemen gecentreerd rondom thema's zoals vergevingsgezindheid, los kunnen laten, de bereidheid om verder te gaan in het leven en het leven in het "NU".

13.Wat is het verschil tussen levenskrachtenergie en electriciteit?

Levenskrachtenergie blijkt een heel ander soort energie te zijn dan energie uit elektriciteit. De wetenschap heeft op dit moment nog geen instrumenten om deze energie te meten. Deze energie lijkt ook niet te beantwoorden aan de natuurkundige wetten waarmee we bekend zijn.

14.Kunnen oudere mensen Quantumtouch leren?

Natuurlijk, iedereen, van jong tot oud, kan leren om met Quantumtouch te werken. Er zijn veel ouderen, vooral vrouwen, die voor deze technieken open staan en zelf iets willen doen aan hun gezondheid of die van hun partner. Het herstelproces gaat soms wat langzamer dan bij jongere mensen maar dat is, zoals je in één van de voorgaande vragen hebt kunnen lezen, afhankelijk van allerlei factoren. Wij, Linda en Yolande, hebben de ervaring dat Quantumtouch zelfs kan werken bij de gevolgen van traumatische ervaringen die mensen 50 tot 70 jaar geleden meegemaakt hebben. Soms is het herstelproces opzienbarend; een voorbeeld is de kromme, pijnlijke arm van een oudere dame, die op haar achtste verjaardag een na een val gebroken was en niet goed aan elkaar gegroeid was. Na drie behandelingen bleek haar arm bijna recht te zijn en was de pijn veel minder geworden. Ze werd zó enthousiast over deze methode dat ze besloot de workshop te volgen zodat ze haar man, vriendinnen en kinderen zou kunnen helpen. Ook voor senioren is Quantumtouch absoluut niet moeilijk om te leren.

15.Kan je jezelf behandelen en hoe behandel je dan moeilijk bereikbare plekken?

Je kunt jezelf, net als bij Reiki en andere healingmethodes, heel goed behandelen, alhoewel het resultaat van deze behandelingen soms wat minder snel ontstaat dan bij de behandelingen die je van een ander ontvangt. Je kunt ook "afstandsbehandelingen" op jezelf toepassen of plekken op je lichaam vasthouden die goed te bereiken zijn en waarvan het prettig aanvoelt als je je handen erop legt en de energie door laat stromen. De moeilijk bereikbare plekken behandel je dus op afstand bijvoorbeeld met de plaatjes van de organen die je wilt behandelen. In Supercharging en Core Transformation Worshops leer je nieuwe technieken waarmee je jezelf gemakkelijker en effectiever kunt behandelen. Het belangrijkste is dat je jezelf net zo ontspannen, liefdevol en oordeelloos behandelt als dat je een ander zou behandelen.

16.Wat moet ik doen als ik het antwoord op mijn vraag niet op deze site kan vinden?

Je kunt een Quantumtouch therapeut of trainer die bij jou in de buurt woont om informatie vragen of mailen naar mail@qtouch.nl.
- Therapeuten: Klik hier
- Trainers: Klik hier
Je kunt je vraag op ons QTouch-forum plaatsen: Klik hier
Je kunt ook op het Amerikaanse forum van Quantumtouch zoeken: Klik hier
Je kunt ook je vraag op het Amerikaanse forum plaatsen: Klik hier

17.Kun je Quantumtouch aan kinderen leren?

In de afgelopen maanden hebben we een aantal kinderen, waaronder onze eigen kinderen, geleerd hoe ze Quantumtouch behandelingen kunnen geven. Jeff (5 jaar) vraagt regelmatig aan mensen of ze nog ergens pijn hebben, zo niet, dan zegt hij: "je kunt toch wel wat energie gebruiken". We hebben zelfs meerdere kinderworkshops "Elkaar helpen met QuantumTouch" gegeven.

18.Zijn de workshop alleen toegankelijk voor therapeuten of ook voor "leken"?

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Meestal zijn het gemengde groepen van een aantal therapeuten, zoals artsen, fysiotherapeuten, kinesiologen, verpleegkundigen, acupuncturisten gecombineerd met een groep mensen die al wat ervaring met healing hebben (zoals Reiki) en mensen die absoluut géén ervaring hebben met healing of andere alternatieve behandelmethodes. Voor het leren van Quantumtouch maakt het absoluut niet uit of je al ervaring hebt met het behandelen van mensen.

19.Wat is het verschil tussen je eigen, persoonlijke energie en Universele Energie?
Welke energie gebruik je bij Quantumtouch?

Persoonlijke energie is jouw eigen essentiele basis energie, die jouw gezondheid en kracht instand houdt.

Universele Energie is de energie rondom ons die volop aanwezig is en waaruit wij kunnen putten. Daarom gebruiken we deze energie.

20.Is Quantumtouch hetzelfde als QiGong?

Er zijn zeker overeenkomsten, maar in de Quantumtouch maken we geen gebruik van het opslaan van energie om het later te kunnen gebruiken. Door de ademhalingstechnieken van Quantumtouch zorgen we ervoor dat de energie krachtig blijft en er is daarom geen noodzaak om ons te ontdoen van "slechte chi".

21.Welk ademhalingspatroon kan ik het beste gebruiken?

Zoek uit welk ademhalingspatroon het beste bij je past en wat het prettigst is om te gebruiken. Experimenteer hiermee en voel de verschillen tussen de verschillende ademhalingspatronen. Met een liefdevol, licht hart stroomt de energie het beste.

22.Is Quantumtouch hetzelfde als Reiki?

Quantumtouch is een natuurlijke, aangeboren gave die geen inwijdingen of symbolen behoeft. Het kan geleerd worden door simpele ademhalings- en lichaamsbewustzijnstechnieken, die de beoefenaars van Quantumtouch leren focussen op het verhogen van de resonantie van energie. Reiki masters die Quantumtouch workshops hebben gevolgd kunnen het perfect combineren. In principe maak je gebruik van de zelfde energie maar met Quantumtouch leer je om als het ware met de energie te "spelen", door alle technieken die je hierbij leert.

Reiki en Quantumtouch zijn dus prima te combineren!

23.Waarom gebruik je speciale ademhalingstechnieken bij Quantumtouch?

Quantumtouch is een methode waarbij je door speciale ademhalingstechnieken de vibratie van de energie verhoogt; de " healer" (degene die behandelt wordt) past zijn of haar energiepatroon aan deze verhoogde vibratie aan waardoor de healing in gang gezet wordt. De ademhalingstechnieken verhinderen dat de energie van de behandelaar zich aanpast aan lagere energie van de "healer", zodat uitputting en onprettige gevoelens bij de behandelaar tijdens het geven van een Quantumtouch behandeling in principe uitgesloten zijn. Door te experimenteren kom je er achter welk ademhalingspatroon het bete bij je past.

24.Wordt QT gebruikt om emotionele problemen te behandelen? Of is het beperkt tot fysieke klachten?

Ik vind dat dit extreem goed werkt. Vooral omdat het de behandelde uit het psychologische aspect haalt en concentreert op het loslaten van het fysieke op de plaats waar de emoties was opgeslagen in het lichaam. Het is een zeer efficiente wijze van loslaten . Zoals met iedere emotionele behandeling kunnen er tranen, lachen en andere reacties plaatsvinden. Maar de mogelijkheid om uit te stijgen boven het fysieke/energie niveau is opmerkelijk. Gewoonlijk is er een levensles verbonden aan de emotie (daarom houden we eraan vast). Als we op hetzelfde moment de les leren begrijpen, dan wordt de emotie makkelijker losgelaten. Lessen concentreren zich vaak rond verging, loslaten, de wil om voorwaarts te gaan en in het hier en nu leven.

25.Waarom volgt energie onze aandacht?

Heisenberg's onzekerheids-beginsel heeft ons de afgelopen tachtig jaar duidelijk gemaakt dat de toeschouwer deel is van de observatie. Je kunt niet iets observeren zonder het te beïnvloeden (voor meer informatie hierover zie www.waarheidenwerkelijkheid.nl/wetenschap.htm, deel 5.5)
Zo zal geconcentreerde observatie een geconcentreerd effect hebben. Quantumtouch geeft ons door de vele technieken de mogelijkheid om ons beter te concentreren en ons meer bewust te maken van de invloed die wij op de energie kunnen uitoefenen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me de gevoelssensaties meer "inbeeld" dan dat ik ze echt voel. Zal dit veranderen en versterken als ik meer oefen of is het genoeg om je voor te stellen dat je iets voelt?

Sommige mensen zijn gevoeliger "in het voelen" dan anderen, vooral bij aanvang van het werken met Quantumtouch. Het kan zo zijn dat je na veel oefenen meer voelt, maar sommige geweldige Quantumtouch therapeuten voelen niet zo veel maar bereiken geweldige resultaten met hun behandelingen. Het is dus geen graadmeter voor effectiviteit. Doe vooral niet teveel "je best" om iets te voelen; speel ermee en geniet van het behandelen; hoe meer plezier je eraan beleeft hoe gemakkelijker de energie stroomt.

26.Is het belemmerend als mensen sceptisch zijn of twijfelen aan de werking van Quantumtouch?

Het maakt niets uit of de behandelaar óf de client sceptisch is; er kunnen sowieso geweldige veranderingen optreden, pijnen kunnen net zo goed verminderen, of iemand het nu gelooft of niet!

Op één van de workshops van Richard Gordon was een chiropractor die absoluut niet kon én wilde geloven dat botten en wervels door slechts een lichte aanraking weer in hun oorspronkelijke, gewenste stand zouden kunnen komen. Hij zei dat het volgens hem onmogelijk was en hij wist zeker dat het hem niet zou lukken. Het duurde even voordat hij bereidt was om met "zachte" handen de heupen van iemand die tamelijk scheef was, aan te raken. Na enkele minuten kon hij zijn ogen niet geloven toen de heupen als het ware op hun plek gleden. Hij behandelde nog een stuk of vier mensen voordat hij voorzichtig erkende dat "het misschien toch niet onmogelijk was. Na deze ervaring stond hij met een glimlach te kijken naar al die "rechte" mensen.

Blijf dus zo sceptisch als je wilt maar blijf ademen en gebruik de "bodysweeps"; je merkt vanzelf of het werkt of niet…We willen toch altijd bewijzen zien en alleen de ervaring kan ons doen geloven dat Quantumtouch werkt.

27.Waarom is het belangrijk dat botten en wervels bewegen en weer in hun oorspronkelijke stand komen?

Er is één ding waarin Quantumtouch verschilt van vele andere technieken en dat is dat we het lichaam mee kunnen helpen om zich "uit te lijnen" en botten en wervels de kans te geven om hun oorspronkelijke, gewenste stand weer in te nemen. Je leert dit al in de eerste helft van de Basic Workshop. Waarom is dit zo belangrijk?

Voor alle duidelijkheid: de behandelaar laat de botten en wervels niet bewegen; dit gebeurt door de zelfgenezingskracht en lichaamsintelligentie van de behandelde persoon zelf. Door scheefstand en subluxaties worden de meridianen en chakra's negatief beïnvloed en is de energie niet in staat om ongehinderd door het lichaam te stromen. Het lichaam verlangt er dus als het ware naar om weer goed "uitgelijnd" te zijn. Elke blokkade in welk deel van het lichaam dan ook staat optimale healing in de weg en de positieve levenskrachtenergie zal altijd proberen om al deze blokkades op te lossen.

Bij zwangere vrouwen zal de behandeling van scheefstand in de heupen er zeker toe bijdragen dat er een verminderde kans op complicaties bij de geboorte is.

Diverse vragen van cursisten

Behandeling:

Hoe gaat Quantumtouch om met een ernstige ziekte? b.v. kanker?
Je kunt QT heel goed gebruiken bij allerlei ernstige ziektes, zoals kanker; je werkt namelijk op het zelfgenezende, zelfherstellende vermogen van de mens, dus degene die behandeld wordt doet er mee wat hij/zij kan.

Zo heb ik meerdere mensen in mijn praktijk die met bestralingen bezig zijn, of net met al deze kuren klaar zijn; allemaal geven ze aan dat als ze QT behandelingen ondergaan en het bij zichzelf toepassen, ze zich veel beter, sterker en emotioneel beter in balans voelen. Ik leer dus iedere cliënt om QT bij zichzelf te kunnen toepassen zodat ze niet afhankelijk zijn van een therapeut, ik leer het aan hun partners/kinderen/vrienden (als ze het willen leren) en raad aan om het zo veel mogelijk toe te passen én te ondergaan. Linda heeft dezelfde ervaring en leert het bij voorkeur ook aan degene zelf en aan mensen in de directe omgeving.

In de USA werken ze al veel langer met deze methode en als je op de Amerikaanse website kijkt vind je zeker ervaringsverhalen over behandelingen bij kankerpatiënten.

Als je met de tripod behandelt, wat doe je dan met je andere hand. Soms is het niet mogelijk om die daar tegenover te leggen. Ik heb dan als het ware "een hand over".
Je kunt twee tripods naast elkaar gebruiken, als twee laserstralen die zich in het lichaam bundelen, als het lukt leg je je hand tegenover de plek.

Waar komt de energie die je naar boven haalt en doorgeeft eigenlijk vandaan? En wat gebeurt er met die energie als je hem wel ophaalt maar niet doorgeeft?
Je “haalt” de energie niet ergens vandaan, je verhoogt de trilling; je geeft het niet door; je geeft de ander de kans om “mee te resoneren”; zie je syllabus. We zijn zo gewend om het begrip “stromen”en “doorgeven” te gebruiken….Dit is dus eigenlijk niet aan de orde bij QT!

We hebben geleerd dat de botten op z´n plaats "glijden", wat doet een behandeling met de spieren, pezen en gewrichtsbanden?
Hetzelfde.

Reacties op de behandeling:

Soms is een behandeling na een uur uitgewerkt, ligt dat aan mij omdat ik beginner ben of is het omdat er gewoon meerdere behandelingen nodig zijn?
Meerdere nodig; het lichaam van de “client” doet net zoveel als het kan/wil/mag; jij hebt daar verder geen invloed op. Wel is het zo, hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker en effectiever de behandelingen gaan.

Soms heeft een behandeling helemaal geen effect, of het lijkt geen effect te hebben, maar later blijkt dat er toch een prettig gevoel van soepelheid en ontspanning is.
Klopt; soms hebben mensen pas na weken of maanden door dat er toch wel erg veel veranderd is; je kunt dit opvangen door een klachten formulier te maken (zoals ik heb in het intakefomulier) waarop je de klachten aankruist en een cijfer geeft en aangeeft hoe vaak de klacht voorkomt.

Sommige klanten worden heel snel misselijk van de behandeling. Moet je dan even stoppen of helemaal? Dit gebeurt soms al bij het levellen, nog voordat je de eigenlijke klacht behandelt.
De handen op de plek houden waar de misselijkheid gevoeld wordt en door Quantumtouchen. Of in overleg even stoppen, mensen even laten lopen/bewegen/water drinken, en laten zitten; vervolgens vragen of ze verder willen gaan, goed uitleggen dat er veel gebeurt in hun lijf, de één is gevoeliger dan de ander!

Soms word ik zelf bij het geven van een behandeling erg duizelig, heeft dat te maken met verkeerd (misschien te diep) ademhalen?
Waarschijnlijk wel; even stoppen, water drinken, en rustige ademhalingen gebruiken (en eventueel een QTouch trainingsdag volgen, waar je nieuwe ademhalings technieken leert ;-))

Hoe kun je iemand goed behandelen die zich er wel open probeert voor te stellen maar die helemaal niet begint te bewegen. Gebeurt er dan even goed iets in het lichaam of gebeurt er dan helemaalniets.
Bewegen is absoluut niet noodzakelijk voor een goed resultaat! Heel veel mensen bewegen nooit, voelen soms zelfs niets tijdens de behandeling maar ervaren het wel als prettig en merken na verloop van tijd dat er van alles veranderd/verbeterd is in hun lichaam.

Heb je misschien nog aanwijzingen hoe ik zo iemand kan benaderen?
Liefdevol ;-) met respect. Varieer met de verschillende technieken en let op de overige signalen als warmte, tinteling, pijn verplaatsen.

Ook tot betrekking tot iemand die zo ontzettend stijf is (vast zit) dat ik wel voel welke kant hij/zij op moet gaan maar het in z'n gehele lichaam doet.
Prima, er gebeurt dus veel maar misschien niet altijd hetgene wat jij verwacht! Alle reacties zijn "goed", vertrouw op het proces, doe je best en "laat de uitkomst los".