Problemen met het menu?

Facebook Twitter Google PlusGratis nieuwsbrief:

E-mail:
Voornaam:
Achternaam:

QTouch Kids Training
Elkaar helpen met Quantum-Touch

Klik hier voor de agenda voor de Quantum-Kids Workshop

Hoi, Ik ben Chiara Bos en ik ben 12 jaar oud. In 2009 heb ik de Quantum-touch kidsworkshop bij Linda en Nancy gedaan. Ik heb die middag heel veel geleerd over het doorgeven van energie aan anderen. Met die energie kun je mensen helpen die ergens pijn hebben. Je geeft dan op die plaats energie die er dan voor zorgt dat de pijn minder wordt. Dit is heel gaaf om te doen.

Tijdens de workshop werd ook verteld dat Quantum-touch ook werkt bij dieren en dat is wat ik het liefste doe. Voor mensen heb ik niet zoveel geduld maar voor dieren alle tijd van de wereld. Ik wil later misschien ook iets met dieren gaan doen. Ik heb al een aantal dieren mogen helpen. Over twee ervaringen wil ik graag wat schrijven.

Als eerste over de kameleon van mijn broer: De kameleon wilde al een paar dagen niet meer eten en drinken en zag er dof uit. Ik heb hem uit het terrarium gehaald en op mijn knie gezet en heb toen aan beide kanten van zijn lichaam mijn handen gezet. Normaal loopt een kameleon dan weg omdat hij zich dan bedreigd voelt, maar omdat hij zich zo rot voelde bleef hij gewoon zitten. Met de 4 - 4 ademhaling en de wervelwind ademhaling heb ik hem toen energie gegeven, net zo lang totdat hij niet meer wilde stilzitten. Toen heb ik hem weer in het terrarium terug gezet en ging hij meteen weer eten. Dit was mijn eerste mooie ervaring met Quantum-touch bij dieren.

Mijn tweede ervaring was met onze kat, die was namelijk van de trap gevallen en nog wel op zijn kop. Hij had er erg veel last van want hij bleef maar schudden met zijn kop. Ik heb toen mijn handen aan beide kanten van zijn kop gelegd en ben toen energie gaan geven. Hij werd eigenlijk meteen rustig. Na een poosje wilde ik mijn handen weghalen maar dat mocht niet van hem. Hij trok met zijn pootje mijn hand weer terug naar zijn koppie.
Ik ben toen nog een poosje doorgegaan totdat hij opstond en naar zijn kussen liep om te gaan slapen. Het schudden met zijn kop was over. Dit waren twee hele fijne ervaringen en ik hoop er nog veel te beleven. Je kunt wel begrijpen dat ik blij ben dat ik de Quantum-touch kidsworkshop heb gedaan.

"De kids vonden het geweldig! Toen ze thuis kwamen moest er gelijk behandeld worden. Nu is ons hele huis besmet. lekker he! Ik vond dat jullie het heel leuk deden, voor de kids heel duidelijk met die figuren! Maakt ook dat ze veel meer onthouden. vond vooral dat onbevooroordeelde heel leuk. Geen sceptische gedachtes maar het gewoon doen, het werkt toch!"

Vanwege de eenvoud van Quantum-Touch is bij ons al heel snel het idee ontstaan om de visie van Richard Gordon in daden om te zetten. De visie om kinderen al van heel jong Quantum-Touch te leren. Op deze manier kunnen ze zichzelf, hun huisdieren, vriendjes, vriendinnetjes en hun familie altijd en overal helpen. Hieronder staan een aantal van de ervaringen. Inmiddels is er ook een workshop aan groep 7 gegeven en aan een groep kinderen van 11/12 jaar. Heerlijk om te doen. De kinderen zijn erg geconcentreerd, voelen van alles en vinden het heel normaal.

Linda Liefting, QTouch instructeur
Hallo, ik ben Wesley en ik heb de cursus bij Linda en Linda gevolgd.

Toen ik mijn certificaat kreeg ben ik gaan oefenen op de hond van mijn opa en oma, omdat hij steeds uitgleed. Ik vind het erg leuk om het te doen, maar soms heb ik er ook niet zoveel zin in, omdat ik het er erg warm van krijg.

Ik hoop dat er voor ons kinderen een vervolgcursus komt, dan meld ik me bij deze aan.

Groetjes Wesley (7 jaar)

De eerste QTouch Kids Workshop

Afgelopen maand hebben wij samen een QTouch training voor magische Winx kids georganiseerd. Linda Liefting had het fantastische idee om de magische krachten kinderserie Winx te gebruiken om kinderen healing te leren. Zowel jongens als meisjes vinden deze serie prachtig. Om dit uit te werken hebben wij samen met onze eigen kinderen uitgebreid naar Winx gekeken en ons laten inwijden in de wereld van feeen, heksen en specialisten. Zowel de krachten van de feeen als de liedjes passen perfect op alles wat wij met healing doen.

Wij hadden beiden het idee dat Quantum Touch zo makkelijk en effectief is dat kinderen dit prachtig vinden om te leren. Dat klopte. De kinderen stonden te springen om mee te doen en wilden graag een vriendje mee te nemen. We zijn gestart met 6 kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Na een korte introductie waarin de kinderen aangeven waar zij dachten dat je Quantum Touch voor kon gebruiken zijn we meteen begonnen. Tot onze verbazing hadden de kinderen meteen hele warme handen en sommige kinderen hadden 'prikkeltjes' in hun handen.

Ze hebben aan de hand van Winx alle technieken geleerd en op elkaar toegepast. Vooral Kikko (de vuurademhaling) en Musa (Toning) waren favoriet. Na anderhalf uur hadden de kinderen niets meer om aan te werken, alle problemen waren opgelost (zere kelen, enkels, hoofdpijn, vermoeidheid, buikpijn). Gelukkig hadden we een echt patientje met een verstuikte enkel ingeschakeld die door 6 kinderen tegelijk werd behandeld.

Na de training hebben alle kinderen Quantum Touch met succes gebruikt, op familie, vriendjes, zelfs op een hond en uiteraard op zichzelf. Het mooiste is dat de kinderen nu regelmatig bij een ander kind dat valt blijven staan en zeer professioneel vragen: "waar doet het zeer" en vervolgens de "pijn razendsnel wegtoveren". Wij denken dat dit een fantastische manier is om kinderen te leren dat ze voor elkaar kunnen zorgen. Er waren vier kinderen uit 1 klas, die nu een geheel nieuwe vorm van EHBO op hun schoolplein beoefenen. De workshop werd afgesloten met een officieel Winx Quantum Touch certificaat en een instructiekaart.

Er is inmiddels veel belangstelling voor de training, van vriendjes, ouders die zelf al Quantum Touch geleerd hebben en vanuit Quantum Touch Amerika. Binnenkort zitten we in overleg met school en gaan we vorm geven aan onze visie voor de toekomst. Afhankelijk van de vraag zullen we meer workshops organiseren.
Linda Menkhorst en Linda Liefting

De tweede Winx Kids QTouch Training:

21 januari hebben we weer een winx cursus gegeven. De kinderen kwamen vol verwachting en spanning binnen. Vergezeld door Winx-liedjes mochten ze een naamsticker met hun favoriete fee of specialist uitzoeken.

De kinderen pikten het allemaal snel op. Ze voelden prikkels of warmte in hun handen en waren heel erg serieus. 1 meisje van 5 jaar was zo actief dat ze maar niet kon stoppen, ze ging mijn knie behandelen, nadat ik zei dat de pijn een 1 was geworden en haar bedankte voor het behandelen, liep ze me snel achterna en zei: het is toch nog niet over het is toch nog een 1? Met andere woorden kom op we gaan verder het moet een 0 zijn.

De ouders mochten 15 minuten voor het einde komen en kregen een echte QT behandeling van hun eigen kind. Ze begonnen met het rechtzetten van de heupen. 1 ouder bewoog daardoor heen en weer. De kinderen waren lekker enthousiast en na 2 uurtjes hadden ze het helemaal onder de knie. 25 maart hebben we de volgende Winx QTouch workshop van 14:00 - 16:00 uur.

Linda Liefting

We proberen de laatste weken van het schooljaar af en toe er ook wat extra leuke activiteiten in te stoppen. Op maandag is dat alvast gelukt. Groep 4/5 kreeg namelijk een workshop "Elkaar helpen" gebaseerd op de t.v.-serie "Winx". In de training hebben de kinderen (en ook de juf) geleerd wat energie is.

We weten nu hoe je je eigen energie kunt voelen en hoe je door je ademhaling en de aandacht te gebruiken met energie kunt spelen. Op deze manier kun je ook iemand anders helpen door te vragen waar hij/zij pijn heeft, hoe erg het is en daarna je handen op de zere plek te leggen. We hebben geoefend met verschillende ademhalingen: de fee-en ademhaling en de specialistenademhaling. Hier werden sommige kinderen heel rustig van en andere kinderen kregen tintelingen in hun handen of ze kregen warme handen.

Het was heel leuk om op deze manier eens kennis te maken met iets heel anders daa de gewone schoolzaken. De kinderen en de juf hebben ervang genoten. We willend de twee Linda's (Linda Menkhorst en Linda Liefting) dan ook heel hartelijk bedanken oor deze leuke training.

Basisschool "De Branding", Egmond aan Zee